Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás

Maldív-szigetek búvárkodás-nyaralás

Zsebkendőnyi sziget helyett egy 5*-os luxus hajón nyaralhatsz és búvárkodhatsz

Az elmúlt években megszokott maldív túrákhoz képest, most magasabb kategóriát tudunk kínálni alacsonyabb, bevezető áron!

A világ egyik legszebb nyaralóhelye

Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára.
Az általában sima tengerfelszín, a 29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, a fehér homokos szegélyű szigetecskék látványa mind hozzájárul ehhez.
Ha nyaralni, búvárkodni vágysz és hiszel nekünk , akkor nem egy szigetet választasz a nyaralásodhoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet részed, melyet egyetlen Resort sziget sem tud produkálni.
A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványokban és víz alatti élnyekben lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

Búvárkodás

A megfelelően kiválasztott, igényes szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelő merülés-vezetőkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban!
A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló, sziget-látogató program van a vendégek számára.
A hét során összesen 16-17 merülés fér a programba egy éjszakai merüléssel.
Az úszni tudó, de nem búvár vendégek minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (ez egy 2. hajó) és ha a körülmények ezt lehetővé teszik, sznorkelezhetnek a zátony körül.
A délután közepétől pedig többnyire amúgy is strandolás a fő program egy közeli homokpadon és körülötte a sekély, azúrkék tengerben.

Nyaralás a Maldív szigetek között

Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után a legtöbb délután ki tudunk menni egy-egy közeli kicsi szigetecskékre, többnyire egy homokpadra. Ezen kívül az úszni tudó nem búvárok, több alkalommal is tudnak a manták felett, dajka cápák felett és természetesen a cetcápa felett is úszni, sznorkelezni. Ezekkel a zömében délutáni, kiegészítő programokkal a nem búvárok is megfelelő aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek meg a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során.

5*-os nyaraló hajó

Mellyel mostantól kezdve a túráinkat szervezzük, annyira új, hogy november közepétől kezdett dolgozni.
A hajó egy 40 méter hosszú, vadiúj 5*-os luxus szafari hajó, mely szokatlanul magas színvonalat kínál egy felejthetetlen maldív-búvár nyaraláshoz. A négyszintes hajón három szinten találhatók a kabinok, melyekből az utas a jelentkezéskor választhat. Az alsó kabinszinten 6 db klímával, fürdőszobával és minden egyéb kényelemmel felszerelt kétágyas, tágas (egy kabin 3 ágyas) kabin található, míg a nappali szinten kettő és az emeleten pedig 4 db. kétágyas, tengerre néző kabin van. A hajó teljes kapacitása összesen 24 vendég és egy túravezető. A kabinok mérete, felszereltsége, a nappali igényes berendezése, a bár kialakítása és az egyéb szolgálatások a hajón, mind hozzájárulnak egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten van egy Jacuzzi is a vendégek számára, hogy teljes legyen a kényelem.
A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok három szinten vannak kialakítva és különböző kategóriájúak, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor kell, hogy megtegye az alaprajz alapján!

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott megoldást alkalmazzák, ugyanis a búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A 18 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és létra a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebből a zajból a búvár semmit nem hall. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Aki nagyobb, 15 L-es palackot szeretne bérelni, annak 10 USD/nap, plusz 12% GST adót kell fizetnie.

Víz alatti látnivalók 

tekintetében kevés hasonló helyszín nyújt annyit, mint a Maldív szigetek élővilága. Egész évben bővelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók nem a szerencsén múlnak. Az, hogy a zátonyok körül hömpölygő, színes halrajokat láthatunk ezres egyedszámmal, teljesen megszokottnak számít, mint a teknősökkel való találkozás is.
Itt az év minden részében több merülésen is láthatunk mantákat, hatalmas sting rájákat, sasrájákat és tömegével találkozunk különböző fajta cápákkal.
Van olyan merülés a túra során, ahol több száz dajkacávával merülünk együtt és van olyan, ahol kimondottan a cetcápa a fő program. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szűrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyűgöző, a legtöbb esetben 6-7 méter hosszúságúak.   

Menetrend és útvonal

Az évszakra jellemző látnivalók figyelembevételével lett kialakítva, mely szerint Male-ból dél felé haladunk, először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba, ahol számos mertülést végzünk, majd a végén ismét visszahajózunk a Dél-Male atollba és ott fejezzük be a merüléseket az utolsó napon.

Utazás és dátum

A túra résztvevőinek az Emirates légitársaságtól van csoportos repülőjegye, fix áron, mivel ők adták a legkedvezőbb ajánlatot az utazásra. Eszerint pénteken délután indul a járat Budapestről és egy kezelhető hosszúságú, dubai átszállás után délelőtt 9 órakor érkezik meg a csoport Maleba.  

A hazafelé a repülő szombaton délelőtt 11-kor indul és egy dubai átszállás után 22 óra után érkezik meg Budapestre.

A túra dátuma: 2022 április 22-30.

Jelentkezés módja és további részletek

Emennyiben szeretnél résztvenni ezen a búvárkodós, nyaralós túrán bevezető, akciós áron, úgy keresd az oktatódat az árral és a részletekkel kapcsolatban.

A jelentkezéskor lehetséges kabint választani, melyek három szinten helyezkednek el.

További ajánlataink

Nézd meg további családi-nyaralós túráinkat is.

Jordánia körutatás

Tavasszal május és június, összel pedig október a legalkamasabb időszak Jordániában egy körutazásra és merülésre. Az ország kiváló hely nyaralásra, kuturális programokra és merülésre.

Sri Lanka

Február elejétől szeptember végéig ideális helyszín merülésre és nyaralásra, kiegészítve elképesztő műemlékekkel és felszíni helyszínekkel.

Thaiföld

December elejétől április végéig ideális helyszín merülésre és nyaralásra, kiegészítve elképesztő felszíni élményekkel és programokkal a 11 nap során.