Sri Lanka, az Indiai óceán gyöngyszeme

Sri Lanka nyaralás és búvár túra

Trópusi sziget, napsütés, homokos beachek, zöldellő zsungel, 29 C fokos tenger

Családi nyaralás, merülések és kirándulások különleges helyszínekre

Édenkert az óceánban

Sri Lanka könnycsepp alakú szigete az Indiai-óceánban a legenda szerint az a hely, ahol Ádám a földre lépett, mikor kiűzetett a paradicsomból. A buddhisták szerint Buddha is ezt a szigetet látogatta meg útban az örök élet felé. A kis trópusi sziget, melynek ősi neve Ceylon, India déli sarkánál terül el, közel a Maldív-szigetekhez. Ez az apró ország Magyarországnak mindössze kétharmada és valódi paradicsom a turisták számára: csodás tengerpartok, gazdag kultúra, ősi történelmi emlékek, táji szépségek, sokszínű élő-, és növényvilág, illetve az Indiai-óceán gyönyörű, víz alatti élővilága és nem utolsó sorban nagyon barátságos itt élő emberek jellemzik.

Trincomalee

A túra Sri Lanka észak-keleti területét fedezi fel, mivel napjainkban ez a régió is kiemelet szerepet játszik a búvárturizmusban és kevésbé zsúfolt, mint a délnyugati rész. Ez a 11 napos túra igazán különleges élményekkel kecsegteti az utazót. A program szerint többek között a Trincomalee terület legjobb tengerparti resortjában van a szállás, a merülések közel fele a Pigeon tengeri nemzeti parkban zajlik és a programban szerepel egy egészen egyedi dolog is, egy fél napos bálna néző program. A túra utolsó részében pedig a sziget jelentős műemlékeinek zömét látogatja meg a csoport. Még érdemes megemlítenit, hogy a keleti régió víz alatti látnivalói színesebbek és a kisebb testű élőlényyekben bővelkedőbb a sziget dél-nyugati részéhez képest.

Elhelyezés

A Nilaveli beach közel 10 km hosszan nyúlik el a sziget észak-keleti részén. Ezen a gyönyörű, fehér homokos tengerparton helyezkedik el a régió egyik legszebb resortja a Nilaveli beach hotel, mely igényes szobáival és szolgáltatásával a túra alapját képezi. Igazi trópusi kertben találhatók a resort létesítményei, melynek saját strandja van a parton. Ez a föveny napközben fürdőzésre, napozásra, esténként pedig hangulatos, gyertyafényes vacsorához is használható. A hotelhez tartozik egy nagyobb, édesvizes medence, mely akár úszásra is alkalmas. Az ellátás félpanziós a hotelben töltött 7 nap, 7 éj során. A búvár bázis a hotel területén belül helyezkedik el, így utazni nem kell a merüléskhez. A szobák Delux tipusúak és kimondottan nagy méretűek.

Nyaralás

Nyaralás. A nem búvár családtagok abban az egy órában délelőtt és szintén egy órában délután, míg a búvárok merülnek, tudnak napozni a tengerparton, vagy a medence partján, használva a vendégeknek kirakott napozóágyakat. Ezen kívül tudnak koktélozni a medence melletti bárban, de akár sznorkelezhetnek, vagy úszhatnak a tengerben, mely a 28-29 C fokos hőmérséklete miatt kiválóan alkalmas bármely vizes tevékenységhez. Aki nem tud úszni, az is kiválóan érezheti magát a strandon, ugyanis a partszakasz nem hirtelen mélyülő, akár 30 métert is be lehet sétálni az óceánba és még mindig csak derékig ér a víz. Természetesen a medence vize is 28-29 C fokos és minden részén leér a vendégek lába. A búvárok visszaérkezése után pedig lehet közösen ebédelni a tengerparti beach bárban, sőt napközben akár az egsézu napot el lehet itt tölteni, ugyanis a beach, a medence és a bár egy helyen található, közvetlen egymás mellett a trópusi kertben, pálmákkal szegélyezve.

Búvárkodás

A merüléseket egy német tulajdonban lévő bázissal bonyolítjuk, mely közvetlenül a resort területén belül helyezkedik el a tengerparton. Így nincsen szükség utazásra, gyaloglásra és egyéb viszontagságokra! A búvárhajók értelemszerűen szintén innen a fövenyről indulnak a búvárokkal egy-egy merülésre délelőtt és délután. A Pigeon Tengeri Nemzeti Park szigete a bázissal szemben látható, mindössze kettő kilométerre, mely távolságot öt alatt lehet megtenni hajóval. Egy-egy hajóba csak 6-6 búvár utazik, plusz a merülést vezető személy. A távolabbi merülő helyekhez is csak 10 perc a hajózás, így a nyaralásból a merülőhelyek megközelítése csak alig vesz el időt. A délelőtti merülés kényelmes időben, kb. 9 órakor indul, míg a délutáni 13 órakor. Összesen 7 merülés van a programban.

Bálna néző program

Az utolsó napon reggel egy félnapos bálna megfigyelő túrán veszünk részt. Ebben az időszakban 12 féle bálna haladási útvonalába esik bele a sziget déli és keleti oldala. Ezek közül is a három legkülönlegesebb fajta, melyet megfigyelhettek itt, a trópusi bálna, a kék bálna és a nagy ámbráscet. Jellemzően a kisebb méretű bálnákat lehet megfigyelni, viszont csoportban haladva jelennek meg, néha 5-6 példány is egyszerre.
A program végig hajóból történő megfigyelésre van szervezve, a vízba bemenni és a bálnákkal sznorkelezni nem lehetséges.

Kulturális programok

A túra utolsó két napját a sziget különleges műemlékeinek és helyszíneinek megtekintésével töltjük. A programban elsőként Dambulla arany temploma szerepel, melyet egy barlang-szentély együttes követ és ez az UNESCO védettséget élvezi. A következő helyszín Sigiriya lesz, vagyis az „Oroszlánszikla”, mely Sri Lanka egyik legizgalmasabb műemléke. Utoljára következik Polonnaruva, mely a 10. században az ország fővárosa volt és elképesztően látványos műemlékekkel rendelkezik. A két nap során egy éjszakát is eltöltünk Plonnaruva mellett egy kisebb hotelben. A programok során ellátásunk is van, csak a belépőket kell fizetni három helyszínen. Ezek ára összeses kb. 80 USD lehet.

Repülés és az utazás

Egy-egy Dubai átszállással az Emirates légitársaság gépével történik, csoportos repülőjeggyel. Az átszállási idők odafelé 3 óra, visszafelé pedig 4 óra. Teljes utazási idő Budapestről kb. fél nap (13,5 óra) odafelé és 14 óra visszafelé! A repülőjegy árában egy 30 kg-os feladható csomag és plusz egy 8 kg-os kézipoggyász van.

Covid 19-el kapcsolatos információk a résztvevőknek

  • 72 óránál nem régebbi PCR tesztet kell csináltatni indulás előtt mindenkinek (kb. 15.000 Ft),
  • Oltottsági igazolvánnyal kell rendelkezni (18 év felett), mely estben a 2. oltást minimum 14 nappal indulás előtt kapta a résztvevő,
  • A 12-18 év közöttiek estében elég egy Pfizer oltás is, mely az indulás előtt több, mint 14 nappal lett beadva,
  • Utasbiztosítással kell rendelkezni, mely Covid-ra is vonatkozik 50.000 USD-ig (A mi irodánk az EUB termékét köti és az ilyen, ára kb. 18.060 Ft),
  • Hazaérkezés után nincsen karantén azok számára, akinek van akár csak egy oltásuk is, vagy már igazoltan, regisztráltan átestek a fertőzésen.

Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire köt az iroda Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt, legyen az akár Covid fertőzés, akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 85%-át téríti vissza az utasnak. Az utasnak tehát van 15 % önrésze.
A Stornó biztosítás részletes leírást a jelentkező megkapja már a jelentkezéskor, még a foglaló befizetése előtt.

Jelentkezés módja és további részletek

Emennyiben szeretnél reszt venni ezen a búvárkodós, nyaralós túrán a legjobb időszakban, úgy keresd az oktatódat az árral és a részletekkel kapcsolatban.


A búvár túra dátuma: 2022 április 29 – május 9.

További ajánlataink

Nézd meg további családi-nyaralós túráinkat is.

Jordánia körutazás

Tavasszal május és június, összel pedig október a legalkamasabb időszak Jordániában egy körutazásra és merülésre. Az ország kiváló hely nyaralásra, kuturális programokra és merülésre.

Thaiföld túra

December elejétől április végéig ideális helyszín merülésre és nyaralásra, kiegészítve elképesztő felszíni élményekkel és programokkal a 11 nap során.

Maldív szigetek

Az általában sima tengerfelszín, a 29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, fehérhomokos kis szigetek, homokpadok és a világ legszebb víz alatti látnivalói várnak ezen a túrán.