A merülési napok programja

A túra búvár programjának részletei

Koh Racha Noi és Racha Yai

A merülési napok egyikén a Koh Racha Noi és Racha Yai nevű helyeken lesznek a merülések, összesen három. Mit is láthat a búvár a víz alatt? Barrakuda rajt, puffer halakat, polipokat, Jack rajokat, trigger halakat, murénákat és a zátonyoknál ismert, színes élővilágot. A megszokott látnivalókon kívül itt nagy eséllyel lehet majd mantákat látni az évnek ebben az időszakában.
Phi Phi régió

Egy másik merülési napon A Phi Phi régióban lesznek a merülések, szintén három. Ez tengeri nemzeti parkká van nyilvánítva sok éve, így a hajón mindenkinek fizetnie kell majd kp-ban a belépődíjat, mely búvárnak 600, sznorkelesnek pedig 400 THB. A Shark Point-nál és az Anemone zátonynál szinte biztosan lesznek majd hatalmas tintahalak, zátony-cápák és leopárd cápák a sok más érdekes látnivaló mellett.

King cruiser roncs

A harmadik merülési napon a régió egyik leghíresebb roncsához indul a hajó, a King cruiser-hez, mely egy hatalmas, kéttörzsű komp volt és 1997-ben süllyedt el. Mára már a roncsot teljes egészében birtokba vette az élővilág és mesterséges zátonyként mindenfelé élőlényt láthatunk a roncs körül. A másik két merülés egy-egy zátonynál lesz, de közkívánatra lehet ismét érinteni a cápás helyet is, mivel visszaúton az is útba esik hajózás közben.

Ellátás a hajón

Mivel a merülési napokon szinte az egész napot a hajón töltik a vendégek, így minden nap lesz ellátás a hajón, napközben snack, majd délben ebédet szolgálnak fel és az ital pedig egész nap elérhető. Ezt az ár tartalmazza, azonban aki sört szeretne inni hazafelé, annak előre kell jelezni és raknak fel 60 THB/doboz áron.

Egy igazán egzotikus nyaralós búvártúra