Thaiföldi programok a túra alatt

Nyaralás-kirándulás Phuket szigeten

A nyaralás része a túrának

Az érkezés utáni első nap az akklimatizálódásé, mikor is elsősorban pihenéssel és a trópusi, thai környezettel ismerkedhettek meg a sziget leghíresebb öblében a Patongh Beach-en, azaz erre a napra nincsen szervezett program. Számtalan helyi étterem kínál különleges ételeket és italokat a nyaralásra vágyók számára. A széles, homos strandon úszkálhat a vendég a 29-30 C fokos, kristály-tiszta vízben. Sznorkelezhet a parttól pár száz méterre lévő korallzátonyok felett, kipróbálhatja a thai masszást, válogathat a kiváló, thai ételekből a sok-sok étterem egyikében, élvezheti a hotel nyújtotta kényelmet és szolgáltatásokat, illetve a maradék időben lehet szokni, és főleg élvezni a trópusi klímát ebben a földi paradicsomban.

Kirándulás, buddha szobor

Egy következő program napon kirándulás indul a sziget belsejébe kisbuszokkal és elsőként a nagy buddha szobrot érinti a program (45 méter magas!) a Karong és Chalong közötti hegyvonulat tetején. A hegyről elképesztő kilátás nyílik az öbölre és a trópusi szigetre, miközben a majmok kéregető üzemmódban settenkednek majd a csoport körül, hátha lesz némi cukorka adomány számukra. Ez amúgy szinte mindenhol jellemző a szigeten.

A második helyszín a What Chalong templom, mely az 1.800-as évek elején épült és a sziget 29 temploma közül ez a legfontosabb szentély. A turisták bemehetnek, és ha szeretnének még áldást is kérhetnek a helyi szerzetes papoktól. A végén pedig levezetésképpen lehet ajándékokat böngészni és vásárolni a helyi bazárokban mielőtt visszatér a csoport a hotelbe.

Igazi kaland túra

Egy másik program nap során egy Dél-sziget túrán vesznek részt a csoport, mely számos helyszín érinti. Az első órában, részben a dzsungelben haladva Quad-okkal közlekedik a csoport erdei ösvényeken, majd kb. félórás utat elefánt háton lehet majd megtenni az elképesztően gyönyörű környezetben. Több, különböző kilátónál is lesz megálló, ahonnan meseszép kilátás nyílig a Karong és a Kata öblökbe, illetve végén itt is lesz majd vásárlási lehetőség egy másik bazár soron.

Tiger Kingdom

Újabb programnap során egy különleges helyszín következik, látogatást tesz a csoport a tigris királyságban (Tiger Kingdom) a szomszédos hegyekben. Ez egy nagyon különleges helyszín, melyet 2013-ban alapítottak Thaiföldön második helyszínként a tigrisek védelmében és megmentésére. Ez talán Phuket leghíresebb helyszíne jelenleg. Az ár a belépőt tartalmazza a közepes tigrisekhez és a gepárdokhoz. Ha valaki simogatni, dögönyözni és közös fotókat is szeretne a tigrisekkel, azért külön kell fizetni ismeretlen összeget a helyszínen.

Nemzeti Park

A következő programnap során, egy dzsungel túrán vesz részt a csoport egy nemzeti parkban, mely két helyszínt is érint. Először egy kisebb séta lesz az erődben kicsi vízesésekkel, ahol fürödni is lehet a 28-29 C fokos vízben, majd a gibbon rehabilitációs központ látogatása következik a félnapos túra során. Ez egy könnyű dzsungel túra, bárki számára elérhető, a séta többnyire ösvényeken történik az erdőben a tóig és a vízesésig, majd vissza.

A túra dátuma: 2022 március 30-április 11.