Thaiföldi túra

Thaiföld búvártúra és nyaralás

Trópusi sziget, napsütés, homokos beachek, zöldellő zsungel, 30 C fokos tenger

Családi-nyaralós programok, merülések és számos különleges kirándulás

Varázslatos ország

Thaiföld minden utazó számára egy ismert desztinációnak számít, így nagyon nem kell bemutatni senkinek. Ez a trópusi ország mindig is a turizmus egyik fő célpontja volt, mely nem véletlenül alakult így, hisz az ország minden olyan adottsággal rendelkezik, mely hívogatja az utazókat, nyaralni vágyókat. Bármerre megyünk az országban, mindenhol buja, trópusi növényzet, pálmafák, rizsföldek, arany kupolás pagodák és a sok ezer éves történelem nyomai láthatók. Ezen kívül a thai gasztronómia is önmagában, külön is említésre méltó és akkor még nem beszéltünk az elképesztő mennyiségű, festői szépségű homokos tengerpartokról, tenger öblökről, mely szintén a minőségi nyaralás feltétele.

Phuket sziget

Thaiföld déli részén helyezkedik el, mely az ország legnagyobb szigete és egyben Délkelet-Ázsia legkedveltebb üdülőhelye. A szigetet körben az Andaman tenger öleli körül. A hegy-völgyes domborzati viszonyokkal rendelkező szigetet körben gyönyörű, homokos öblök szegélyezik, strandokkal, hotelekkel, nyaralóhelyekkel és természetesen különleges víz alatti látnivalókkal. Mivel Európából közvetlen járat repül Phuketre, mivel ez az egyik legszebb thai sziget, sok-sok felszíni látnivalóval és mivel gyönyörű dolgokat lehet látni a víz alatt, így a legjobb választás Phuket sziget egy élményekben gazdag nyaralós és merülős túrához.

Szállás

A csoport elhelyezése a sziget legnépszerűbb és nyaralásra legideálisabb öblében lesz, a Patong öbölben, egy tengerparthoz közeli 4*-os, kiváló hotelben, gyalogos távolságra a strandolós, homokos tengerparttól, hogy tökéletes lehessen a nyaralás. Azonban, akik inkább a hotel édesvizes medencéit részesítik előnybe, azok sem fognak csalódni. A kényelmes, nagyméretű szobák részben a tengerre néznek. Minden szoba szépen és igényesen berendezett és fel van szerelve minden szükséges dologgal egy igényes nyaraláshoz. Például, saját balkon, választható franciaágy, vagy külön ágy, síkképernyős TV műholdas adókkal, hajszárító, fürdőköpeny és papucs, ingyenes internet, ingyenes ivóvíz, kávé és tea a szobában, kompletten feltöltött minibár-hőtőszekrény, trezor, esernyő és elemlámpa, illetve nemzetközi telefon. Ezen kívül a hotel rendelkezik medencékkel, éttermekkel, kávézóval, szobaszervizzel, ingyenes WiFi-vel a hotel egész területén.

Repülés és az utazás

A Repülés és az utazás tekintetében szerencsések vagyunk, ugyanis az Emiratesnek volt olyan járata, mely egy kezelhető, európai átszállás után közvetlenül a phuketi nemzetközi repülőtéren száll le. Odafelé délután indul a gép Budapestről és egy dubai átszállás után délben érkezik meg Phuketre.
Hazafelé a gép késő este indul, igy aznap még az egész nap és az este egy része is a nyaralásról szól, majd ismét egy dubai átszállás után a gép másnap kora délután (14:25) érkezik meg Budapestre. A repülőjegyhez 30 kg-os feladható súlyhatár van, plusz egy 7 kg-os kézitáska felvihető a kabinba. Phuketen a reptér-hotel transzfer csak 45 percet vesz igénybe kisbuszokkal.

Búvárkodás

A merülések három különböző desztinációban lesznek az öböl egyik, legjobb értékelésekkel rendelkező búvárbázisával (74 értékesből 4,9 a maximum 5-ből). A hét során a programban és az árban összesen 9 merülés szerepel. A búvárhajó reggelenként a Chalong öböl kikötőjéből indul és a bázis transzfer busza minden esetben a hotel lobbiban veszi fel a búvárokat és szállítja őket a hajóhoz, illetve vissza a hotelbe a merülések után. A transzfer a kikötőbe kb. 20 percig tart. Természetesen a nem búvárok is mennek ki a búvárokkal a hajóra, mely több emeletes, 25 méter hosszú és abszolút alkalmas egy igényes, egész napos hajós kiránduláshoz. A kísérők napközben több helyen tudnak úszkálni és sznorkelezni, illetve láthatnak gyönyörű, trópusi tájakat, szigeteket a hajózás során. Ez tehát egy kiváló programlehetőség számukra is és közben együtt lehetnek a búvár családtagjukkal. A hajón mindenki számára van ellátás.

Nyaralás része a túrának

Mivel összesen tíz és fél napot tölt el a vendég a szigeten és ebből csak 3 nap lesz a merüléseké, így marad bőven idő a nyaralás programra is, konkrétan hét és fél nap. Igyekeztünk ezt az időt a legtartalmasabban megtölteni és változatos programokat szervezni számotokra. A túra a nem búvár családtagoknak legalább annyira élvezetes lesz, mint a búvár résztvevőknek és olyan élmények birtokába kerülhetnek, amely egy igazán igényes nyaralástól elvárható!

Covid 19-el kapcsolatos információk a résztvevőknek

  • A Thai kormány feloldotta a szankciókat, így sem oltottságot, sem PCR tesztet nem kérnek a belépéskor
  • Ezen kívül Magyar állampolgároknak 45 napig vízum sem szükséges.

Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt, legyen az akár Covid fertőzés, akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 80%-át téríti vissza az utasnak. Az utasnak tehát van 20% önrésze.

Jelentkezés módja és további részletek

Emennyiben szeretnél reszt venni ezen az egzotikus nyaraláson és merüléseken a legjobb időszakban, úgy keresd az oktatódat az árral és a részletekkel kapcsolatban.


A búvár túra dátuma lehet:
2023 januártól májusig
illetve 2023 november-december

További ajánlataink

Nézd meg további családi-nyaralós túráinkat is. Kérj ajánlatot akár egyéni-akár csoportos utazához.

Jordánia

Tavasszal május és június, összel pedig október a legalkamasabb időszak Jordániában egy körutazásra és merülésre. Az ország kiváló hely nyaralásra, kuturális programokra és merülésre.

Sri Lanka

Február elejétől szeptember végéig ideális helyszín merülésre és nyaralásra, kiegészítve elképesztő műemlékekkel és felszíni helyszínekkel.

Maldív szigetek

Az általában sima tengerfelszín, a 29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, fehérhomokos kis szigetek, homokpadok.